Sistem Nasıl Çalışır?
Voltrun Portal
Yazılım uygulamalarımızla istasyon ağ yönetim sistemimizi birleştirerek istasyon sahiplerinin internet bağlantısı olan her yerde istasyonlarını denetleyebilmelerini, kullanım raporlarını ulaşmalarını ve istasyon ücretlerini tahsil etmelerini mümkün kılıyoruz.
Erişim Kolaylığı
Farklı istasyonlar için erişim ilkeleri belirlenebilir. Buna ek olarak erişim listeleri oluşturulabilir, yönetilebilir ve güncellenebilir.
Tarife Esnekliği
Bulut üzerinde çalışan sistem, işletmelere kendi şarj istasyonlarının kullanım bedellerini belirlemede esneklik sağlar. İstasyon işletmecileri ihtiyaç duyduları raporlara zahmetsizce ulaşabilir ve sistem üzerinden hızlıca ödeme alabilirler.
Raporlama
Tüm istasyonlar için grafik ve tablolar aracılığıyla şarj bedelleri, şarj süreleri ve kullanılan elektrik miktarları detaylı olarak raporlanabilir.
Yazılım Güncellemesi
Uzaktan erişimle şarj istasyonu yazılımı güncellenebilir..
Sistem Nasıl Çalışır?
Voltrun, bir “Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Ağı” markasıdır. Voltrun ağının amacı elektrikli araçlar için bir şarj eko-sistemi oluşturarak, elektrikli araç sahiplerine hızlı ve güvenilir şarj altyapısı sağlamanın yanı sıra diğer katma değer hizmetler sunabilmektir.
Voltrun şarj eko-sisteminde şu ana birimler vardır:
Elektrikli Araç Sahipleri
Merkezi Ağ Yönetimi
Tüm Voltrun istasyonları “nesnelerin interneti” prensiplerine uygun olarak üretilmektedir ve internet sayesinde merkezi olarak yönetilebilmektedir. Bu merkezi yönetim birçok avantajı beraberinde getirmektedir. Örneğin:
- İstasyonlar uzaktan izlenerek sağlıklı çalışıp çalışmadığı kontrol edilmektedir.
- Gelişen teknoloji ve değişen standartlar nedeniyle istasyonların yazılımlarının güncelleme gereksinimleri oluşmaktadır. Otomatik güncellemeler internete bağlı çalışan tüm Voltrun istasyonlarda yapılmaktadır.
- Kullanıcılar bir sorunla (örneğin üye kartını kaybetmek vb.) karşılaştıklarında uzaktan yardımcı olunabilmektedir.
- Kullanıcılar veya işletmeciler şarj işlemi yapılırken Voltrun Portal veya cep telefonu aplikasyonları üzerinden işlemi izleyebilmektedir.
- “Voltrun Portal” üzerinden şarj geçmişi, fatura görüntüleme vb. bilgilere ulaşılabilir, ayrıca rezervasyon, şarj saati ayarlama vb. işlemleri gerçekleştirebilirler.
- Üyeler belli istasyonlarda kampanyalardan yararlanabilmektedirler.
Şarj İstasyonları
Voltrun ağında istasyonlar ikiye ayrılmaktadır: “Kişisel” kullanım için olan istasyonlar ve “Ortak/Ticari” kullanım için olan istasyonlar.
Kişisel istasyonlar genellikle gerçek kişilerin sadece kendi araçlarının şarj ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kurulmaktadır. Bu istasyonlarda kimlik belirlenmesi veya ücret takibi yapılmasına gerek yoktur. Bunlar “Voltrun Personal” istasyonlardır.
Ortak/Ticari kullanım istasyonlar ise tüzel kişiliklerin (bina yönetimi, ticari şirket, kamu kurumu, vb.) kar elde etmek veya sadece ortak kullanım alanlarında kimin ne kadarlık şarj işlemi yaptığını takip etmek amacıyla kurulmaktadır. Bu istasyonlarda kimlik belirlenmesi ve istasyonda gerçekleşen şarj işlemleri için ücret takibi yapılmaktadır. Bunlar “Voltrun Commercial” istasyonlardır.
Voltrun Commercial istasyonlar, kimlik ve ücret takibi işlemlerinin yapılabilmesi için her zaman ağa bağlı olarak çalışmaktadır. Voltrun Personal istasyonlar ise istasyon sahibinin isteğine göre ağa bağlı olmadan da çalışabilir.
Şarj İstasyonu Sahipleri / İşletmecileri
İstasyonları satın alan ve kurulumları için yer sağlayan kişilerdir.
Voltrun Personal istasyon sahipleri kişisel kullanımları için aldıkları istasyonları kendi araçlarını şarj etmek için kullanırlar. Yaptıkları işlemleri Voltrun Portal üzerinden izleyebilir ayrıca istasyonlarını yine Portal üzerinden şarj işlemlerini kontrol edebilirler.
Voltrun Commercial istasyon sahipleri “istasyon işlemecisi” olarak anılırlar. İstasyon işletmecileri kendi istasyonlarında gerçekleşen şarj işlemlerini takip edebilir ve bu işlemler üzerinden kar elde edebilirler.
Elektrikli Araç Sahipleri
Elektrikli araç sahipleri Voltrun istasyonlarında şarj işlemi gerçekleştirebilirler. Personal istasyonlarda (ki bu genellikle kendi sahip oldukları istasyonlardır) herhangi bir ücret ödemezler, sadece istasyon sahibi, elektrik faturasını normal olarak abone olduğu elektrik tedarik firmasına öder. Voltrun Commercial istasyonlarda şarj işlemi gerçekleştirmek ise ücretlidir.
Voltrun üyesi olmadan da akıllı telefon ve kredi kartı ile Voltrun Commercial istasyonlarda şarj işlemi gerçekleştirmek mümkündür. Ancak üyelere daha avantajlı fiyatlar sunulmaktadır.
Elektrik Tedarik Firması
İstasyon sahipleri istasyonlara sağlanan elektrikten sorumludurlar. Bunun için anlaşmalı oldukları elektrik tedarik firmasına şarj işlemleri sırasında gerçekleşen elektriğin bedelini öderler. Bu genellikle şarj istasyonlarının kurulu olduğu binanın elektrik faturası içinde yer alacaktır ve ayrı bir aboneliğe ihtiyaç yoktur.